top of page

Samsun Gayrimenkul Değerleme ve Ekspertiz Hizmetlerimiz


Ülkemizin en eski şehirlerinden birisidir Samsun. Tarihi çok eski zamanlara dayalı olan Samsun Milli Mücadele yıllarımızın ilk adımının atıldığı şehir olması münasebetiyle Ülkemiz tarihi içinde önemli bir yere sahiptir. Geçmişte olduğu gibi bu günde Samsun, ülkemiz için öncü Şehirlerden birisi olma özelliğini korumaktadır.

Bölgeler

2019 verilerine göre Samsun’un nüfusu 1.348.452 kişidir. 9.352 km² yüzölçümüne sahip olan Samsun’un; toplam 17 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler sırasıyla; 19 Mayıs, Alaçam, Asarcık, Atakum, Ayvacık, Bafra, Canik, Çarşamba, Havza, İlkadım, Kavak, Ladik, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü ve Yakakent’tir.

Şehrin en yoğun nüfusa sahip ilçeleri; İlkadım, Atakum, Bafra ve Çarşamba olmakla beraber bu ilçeler yatırım bölgesine dönüşmüştür. Bu bölgelerde son 5 yıl içerisinde gayrimenkul alım satımı hızlanmış ve gayrimenkul fiyatları %55 seviyelerinde artış göstermiştir.

Bilindiği üzere, Karadeniz bölgesi Şehirleşmeye çok uygun olmayan coğrafi koşullar barındırmasına rağmen Samsun diğer bölge Şehirlerinden farklılık göstermektedir. Samsun’un ulaşım kolaylığına sahip olması, diğer büyük şehirlerle ana ulaşım hattının içerisinde bulunması, gerek ekonomik gerekse sosyal yönden bölgenin dinamik olmasına sebep olmaktadır. Samsun sahip olduğu liman ile birlikte deniz ticareti için değerli bir şehirdir. Sahip olduğu bu imkanlarla birlikte Samsun ciddi bir ivme yakalamış olup değer kazanmaya devam etmesi ön görülmektedir.

Samsun Emlak Piyasası

Az evvelde bahsettiğimiz üzere Samsun sahip olduğu imkanlar, ekonomik durumu, sosyal ve kültürel donatıların ihtiyaçları karşılıyor, olması istihdam oranının yüksek olması ve Şehrin dokusu incelendiğinde Karadeniz Bölgesinin diğer Şehirlerinden pozitif yönlü ayrışmaktadır. Samsun hızlı bir şekilde gelişmekte ve Karadeniz bölgesinin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla yürümektedir.

Samsun iklim olarak yumuşaktır. Sahil bandınında varlığıyla turizm ve kültürel gezilere imkan tanımaktadır. Bölgenin imkanları dikkate alındığında Samsun’a yaşanan yoğun göç devam edecektir. Nüfusun artan oranda devam edeceği kaçınılmaz olacaktır. Şehirleşme genel itibariyle Merkez’de toplansada son dönemlerde civar ilçelerdede hareketlilik başlamıştır. Yaşanan gelişmeler ile birlikte özellikle Atakum İlçesi oldukça fazla talep görmüş, son 10 yıl incelendiğinde konut sayısı ikiye katlamıştır.

Önemli ilçelerden İlkadım’da planlanan kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmesiyle birlikte şehrin resmi tamamen değişecektir. Planlanan, sosyal ve kültürel, ticari ve sınai donatıların hayata geçirilmesiyle birlikte İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy gibi ilçelerin hareketleneceği kaçınılmazdır.

Samsun Gayrimenkul Değerleme ve Ekspertiz

Bilindiği üzere Samsun bulunduğu bölgenin en büyük şehridir. Artan bir ivmeyle büyük bir metropol olma yolunda ilerlemektedir. Samsun lojistik açıdan bakacak olursak gerek Anadolu ve Karadeniz Bölgesindeki diğer iller gerekse Karadeniz’de kıyısı olan ülkelere merkez olma yolunda ilerlemektedir. Bütün bu özellikleri dikkate alındığında Samsun katma değeri olan bir şehirdir. Bunun doğal yansıması olarak gayrimenkul alım satımının Şehirde hızlanacağı aşikardır. Gerek ulusal gerekse uluslar arası yatırımcıların dikkatini çeken şehir yatırım yapılabilir durumunu uzun yıllar koruyacaktır.

Şirketimiz SPK ve BDDK lisanslı olup, Samsun Merkez ve tüm ilçelerinde hizmet vermektedir.​

  • Samsun Gayrimenkul Değerleme ve Ekspertiz

  • Samsun Gayrimenkul Değerleme ve Ekspertiz

  • Samsun Arsa Arazi Değerleme ve Ekspertiz

  • Samsun İnşaat Seviye Tespit Hizmetleri

  • Samsun Gemi Değerleme ve Ekspertiz

  • Samsun Fabrika Değerleme ve Ekspertiz

  • Samsun Makine ve Teçhizat Değerleme Ekspertiz

  • Samsun SGK Borç Taksitlendirme Gayrimenkul Değerleme ve Ekspertiz Hizmetleri

  • Samsun Kentsel Dönüşüm Değerleme ve Ekspertiz Hizmetleri

Detaylı bilgi için iletişime geçiniz. 0 242 229 42 42


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page