top of page

Manisa Gayrimenkul Değerleme ve Ekspertiz Hizmetlerimiz


Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on dördüncü şehridir. 2019 TÜİK verilerine göre nüfusu 1.440.611 kişidir. Anadolu Yarımadası'nın batısında, Ege Bölgesi'nin ortasında yer alır. Doğudan Uşak ve Kütahya, Güneyden Aydın ve Denizli, Kuzeyden Balıkesir ve Batıdan İzmir ile komşudur. 17 ilçesi bulunur. Toplam nüfus bakımından İzmir'den sonra Ege Bölgesinin 2. büyük ili ve ticaret merkezidir. 2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı kanun ile büyükşehir olmuştur.

Bölgeler

Manisa İl Nüfusu 2019 yılı itibari ile 1.440.611 dir. İlin yüzölçümü 13.340 km2'dir. İlde km2'ye 108 kişi düşmektedir.

4 Şubat 2020 TÜİK verilerine göre 17 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 1.088 mahalle bulunmaktadır.

İdari bakımdan doğudan Uşak ve Kütahya, kuzeyden Balıkesir, güneyden Aydın, güneydoğudan Denizli, güneybatı ve batıdan İzmir İlleriyle çevrilidir. İlin güney ve kuzeyi dağlarla kaplıdır. 2070 m. yüksekliğe sahip olan ve Salihli ilçe sınırlarındaki Bozdağlar kütlesinde bulunan Kumpınar Tepe İl'in en yüksek dağıdır.

Manisa Emlak Piyasası

Manisa ilinde Ekim 2020 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %30.86 artmıştır. Ortalama satılık konut büyüklüğü 125 metrekaredir ve ortalama metrekare birim fiyatı Ekim 2020 sonu itibarıyla 2.224 TL'dir. Aynı özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 22 yıl seviyelerindedir.

Yıllık ortalamalara bakıldığında Ekim 2020 sonu itibarıyla konut için Manisa ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Gördes, Yunus Emre, Şehzadeler, Turgutlu, Kula olurken, en fazla değer kaybeden ilçeler sırasıyla Sarıgöl, Demirci, Kırkağaç, Alaşehir, Ahmetli olmuştur. Amortisman süreleri dikkate alındığında ise en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Kırkağaç, Yunus Emre, Ahmetli, Turgutlu, Kula, en geç geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Sarıgöl, Demirci, Gördes, Saruhanlı, Salihli olmuştur.

Manisa Gayrimenkul Değerleme Ekspertiz

2018 yılında Manisa’da toplamda 24.946 konut satışı gerçekleşmiştir. 2019 yılının ilk 7 ayında ise 11.500 konut satışının olduğu Manisa’da 2018’in ilk 7 ayına göre konut satışları %22.6 oranında azalmıştır. 2019’da ise ilde toplamda 25.767 konut satışı mevcuttur. Yabancı kişilerin tüm gayrimenkul cinsinden en çok tercih edilen iller özelinde alımlarda ise toplam hisseye isabet eden yüz ölçümü bazında 2020 yılı ilk yarıyılında yabancıların gayrimenkul yatırımlarında en çok tercih ettiği il Manisa olurken, Manisa ilini sırası ile Konya, İstanbul, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sakarya, Muğla, Ankara ve Denizli izledi.

Şirketimiz SPK ve BDDK lisanslı olup, Manisa Merkez ve tüm ilçelerinde hizmet vermektedir.

  • Manisa Gayrimenkul Değerleme ve Ekspertiz

  • Manisa Konut Değerleme ve Ekspertiz

  • Manisa Arsa Arazi Değerleme ve Ekspertiz

  • Manisa İnşaat Seviye Tespit Hizmetleri

  • Manisa Gemi Değerleme ve Ekspertiz

  • Manisa Fabrika Değerleme ve Ekspertiz

  • Manisa Makine ve Teçhizat Değerleme Ekspertiz

  • Manisa SGK Borç Taksitlendirme Gayrimenkul Değerleme ve Ekspertiz Hizmetleri

  • Manisa Kentsel Dönüşüm Değerleme ve Ekspertiz Hizmetleri

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page