Konya Türkiye 'nin yüz ölçümü bakımından en büyük ili ve en kalabalık yedinci şehridir.31 ilçeden oluşan Konya 'da TÜİK 'in 2018 verilerine göre 2.205.609 kişi yaşamaktadır. 1830 'da kurulan Konya Belediyesi 1987 de "Büyükşehir" statüsüne kavuşmuştur. Ekonomik açıdan Türkiye 'nin gelişmiş kentlerinden biri olan Konya doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır. Konya, dünya tarihinin ilk yerleşim alanlarındandır. Birçok İslam büyüğüne ev sahipliği yapmış olan Konya ünlü İslam bilgini Mevlâna ile özdeşleşmiş bir kentimizdir. 45,000 KOBİ’ye ev sahipliği yapan bir KOBİ Başkentidir
Türkiye’nin tahıl ambarıdır Un, tuz, şeker üretimde Türkiye birincisidir. Birincil alüminyum madeninin Türkiye’de çıkarıldığı tek ildir. Önde gelen gelişmiş sektörleri, makine imalatı, otomotiv yan sanayi, ana metal, tarım alet ve makineleri imalatı, gıda sanayi, ayakkabıcılık, araç üstü ekipmanları ve diğer benzeri sektörlerdir. Tarımsal makine ve ekipman üretiminde Türkiye lideridir. Metal işlemede Türkiye pazarının %45’ine hâkimdir. Araç üstü ekipmanda Türkiye pazarının %70’ine sahiptir. Savunma sanayisinde Türkiye’de ilk beştedir.2019’da 2 milyar dolarlık ihracatla Türkiye 12.’sidir. Konya ihracatı 36 ilimizin toplamından fazladır.170 ten fazla ülkeye ihracat yapılmaktadır.2000 den fazla kayıtlı ihracatçıya sahiptir İmalat sanayi ihracat payının toplam ihracat içerisindeki payı %95’tir. Konya ili Eskişehir, Afyon, Isparta, Antalya, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray ve Ankara illerine komşu olan bir ildir.
Bölgeler
2019 verilerine göre Konya İli nüfusu 2.205.609 kişidir. 38.873 km² Yüzölçümüne sahip olan Konya; 31 ilçeye sahiptir. Bu ilçeler sırasıyla; Konya ilçeleri, Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak'tır. Nüfus yoğunluğu genel itibariyle şehir merkezinde toplanmıştır. Son beş yıl içerisinde konut satış fiyatları %40 oranında artış göstermiştir.
Konya Emlak Piyasası
Konya gayrimenkul talepleri son beş yıllık dönemde ciddi oranda artış göstermiştir. Gerek kamu gerekse özel yatırımlar ve yürütülen yeni projelerin bu artıştaki etkisinin bu artıştaki önemi büyüktür. Konya İlinin bir tarım bölgesi olmasından dolayı tarım alanlarının alım -satım potansiyeli de yüksektir.
Şehrin turizm gelirlerini arttırmak, yaşam kalitesini yükseltmek ve istihdamı arttırmak adına yapılan bu yatırımlar hedefine büyük oranda ulaşmıştır.
Konya Gayrimenkul Değerleme
Gayrimenkul fiyatları Konya’da çevre illere nazaran benzerlik ve değişkenlik gösterdiği geniş bir alanı kapsamaktadır. Her türlü amaç ve talebe göre gayrimenkul çeşitliliği fazladır. Özellikle Anadolu’da ticari ve sanayi, tarım ve tarihi turizm bölgelerinin artışı ile transit bir merkez haline gelmiş olması, istihdam oranının yüksekliği gerek ulusal gerekse uluslararası yatırımcıların dikkatini çekmektedir. Konya’nın yatırım yapılabilirlik özelliğini daha uzun yıllar koruyacak olması beklenmektedir.
SPK lisanslı uzmanlarımız, Konya Merkez ve tüm ilçelerinde hizmet vermektedir.
Konya Gayrimenkul Değerleme ve Ekspertiz
Konya Konut Değerleme ve Ekspertiz
Konya Arsa Arazi Değerleme ve Ekspertiz
Konya İnşaat Seviye Tespit Hizmetleri
Konya Fabrika Değerleme ve Ekspertiz
Konya Makine ve Teçhizat Değerleme Ekspertiz
Konya SGK Borç Taksitlendirme Gayrimenkul Değerleme ve Ekspertiz Hizmetleri
Konya Kentsel Dönüşüm Değerleme ve Ekspertiz Hizmetleri
Detaylı Bilgi İçin Arayınız. 0 242 229 42 42
コメント